Eget køkken

Provstegaardshjemmets køkken

Hvad er et hjem uden køkken? Provstegaardshjemmet har eget køkken med uddannet fagpersonale og ledende økonoma.

Maden tilberedes samme dag, som den skal spises – og de dejlige dufte fra køkkenet spreder sig i huset og vækker sanserne.  

Morgenmaden og smørrebrødet om aftenen er helt efter individuelt ønske. 
Om middagen serveres der 2 retter: hovedret og biret.

Der udarbejdes madplan for 1 måned ad gangen. Denne madplan har beboerne indflydelse på, fordi kostudvalget er repræsenteret af beboerne.

Der afholdes 4 kostrådsmøder om året, hvor beboerne sammen med vores økonoma har en fælles dialog omkring kosten. Her er mulighed for at lufte ideer og ønsker

I forbindelse med indflytning opsøger vores økonoma beboeren evt. i samarbejde med kontaktperson og pårørende. Dette for at afdække særlige hensyn der måtte være i forhold til kost og ernæring.
Der tages således individuelle hensyn, også hvis appetitten er lille. Her ”kræses” der med hyppige, små lækkerier efter beboerens ønske.

Kosten på Provstegaardshjemmet er energiberiget og følger sundhedsstyrelsens kost vejledning til kost til ældre. Når en beboer har fødselsdag, serveres på dagen beboerens madønske for alle. På halvrunde/runde fødselsdage serveres boller og kakao for alle.

På Provstegaardshjemmet serverer vi samme mad til beboer med diabetes, som vi laver til alle. Det betyder at der ikke laves noget uden sukker.
Begrundelsen derfor er, at de fleste der bor på plejehjem, har mange andre behov, der først skal opfyldes. De er småt spisende, har brug for en energitæt kost og en proteinrig kost.

Blodsukkerniveauet hos en ældre er ofte sværere at regulerer, og bør reguleres medicinsk.

Vi anbefaler at kulhydratindtaget fordeles over hele dagen. Vi anbefaler at drikkevare til diabetiker, er uden tilsat sukker og at juice og lignende undgås.
Mængden af mælkeprodukter begrænses.

Vi serverer ofte boller/brød eller anden gærdej til kaffen, der serveres også kage.

Smiley rapport: Resultater (findsmiley.dk)

Der er mulighed for at lave aftale med køkkenpersonalet, hvis en beboer ønsker at invitere pårørende til spisning. Det er vigtigt at give køkkenet besked i god tid. Ved indflytning byder vi på frokost.

Da Provstegaardshjemmet har egen bus, kan der pakkes picnickurv til diverse ture. Ved ferie i sommerhuset i Rudkøbing Skudehavn kan køkkenet ligeledes være behjælpelige med maden.

Køkkenet på Provstegaardshjemmet arbejder hele tiden på at moderniserer og tidsvare vores Køkken. I 2020 udfasede vi stort set alt engangsmateriale med henblik på et mere miljøbevidst køkken. I 2021 arbejder vi på at mindske spild og på at fremstille så meget som muligt fra bunden. Der bliver bagt friskt morgenbrød og bagværk hver dag. En dag om måneden har vi mad fra et land. PÅ denne måde udfordrer vi beboernes smagssans, selvom vi også serverer alders svarende retter.

Læs mere

Vores historie

Friplejehjemmet

Værdigrundlag

Boliger

Eget køkken

Det siger man om os

Aktiv hverdag

Vores kunst

Skudehavnen

Værdighedsrejseholdet

Frivillige

Boliger

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.