Eget køkken

Provstegaardshjemmets køkken

Hvad er et hjem uden køkken? Provstegaardshjemmet har eget køkken med uddannet fagpersonale og ledende økonoma.

Maden tilberedes samme dag, som den skal spises – og de dejlige dufte fra køkkenet spreder sig i huset og vækker sanserne.  

Morgenmaden og smørrebrødet om aftenen er helt efter individuelt ønske. 
Om middagen serveres der 2 retter: hovedret og biret.

Der udarbejdes madplan for 1 måned ad gangen. Denne madplan har beboerne indflydelse på, fordi kostudvalget er repræsenteret af beboerne.

Der afholdes 4 kostrådsmøder om året, hvor beboerne sammen med vores økonoma har en fælles dialog omkring kosten. Her er mulighed for at lufte ideer og ønsker

I forbindelse med indflytning opsøger vores økonoma beboeren evt. i samarbejde med kontaktperson og pårørende. Dette for at afdække særlige hensyn der måtte være i forhold til kost og ernæring.
Der tages således individuelle hensyn, også hvis appetitten er lille. Her ”kræses” der med hyppige, små lækkerier efter beboerens ønske.

Kosten på Provstegaardshjemmet er energiberiget og følger sundhedsstyrelsens kost vejledning til kost til ældre.Når en beboer har fødselsdag, serveres på dagen beboerens madønske for alle. På halvrunde/runde fødselsdage serveres boller og kakao for alle.

Der er mulighed for at lave aftale med køkkenpersonalet, hvis en beboer ønsker at invitere pårørende til spisning. Det er vigtigt at give køkkenet besked i god tid. Ved indflytning byder vi på frokost.

Da Provstegaardshjemmet har egen bus, kan der pakkes picnickurv til diverse ture. Ved ferie i sommerhuset i Rudkøbing Skudehavn kan køkkenet ligeledes være behjælpelige med maden.

Køkkenet på Provstegaardshjemmet arbejder hele tiden på at moderniserer og tidsvare vores Køkken. I 2020 udfasede vi stort set alt engangsmateriale med henblik på et mere miljøbevidst køkken. I 2021 arbejder vi på at mindske spild og på at fremstille så meget som muligt fra bunden. Der bliver bagt friskt morgenbrød og bagværk hver dag. En dag om måneden har vi mad fra et land. PÅ denne måde udfordrer vi beboernes smagssans, selvom vi også serverer alders svarende retter.

Læs mere

Værdigrundlag

Boliger

Vores køkken

Personalet

Friplejehjemmet

Aktiv hverdag

Vores kunst

Vores historie

Skudhavnen

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.