/ Vores historie

Vores historie

Selve navnet PROVSTEGAARDEN stammer fra den gård der oprindelig lå i området og under hvilken jorden oprindelig tilhørte.

Provstegaardens historie starter i 1100 tallet hvor ”Provstigaarden” lå nede i Bolbro og hvor gården hørte under Hovedkirken som var Vor Frue Kirke. Senere kom gården ind under Ålykkegarden som fæstegård og fik navnet Provstegaarden, og efter at den oprindelige gård brændte, blev der opført en ny 4 længet gård på Bolbro Bakke.

Fra 1802 og frem til 1947 var gården i den samme families eje hvor Anna og R. Johs. Rasmussen sælger Provstegaarden til Odense Kommune.

I begyndelsen af 1970-erne påbegyndte man planlægningen og byggeriet af et nyt og moderne plejehjem, som fik navn efter gården og kom til at hedde PROVSTEGAARDSHJEMMET.

Provstegaardshjemmet stod færdigt i forsommeren 1974 og blev indviet den 4. september 1974 og bestod af afdeling A og B med i alt 48 boliger. Provstegaardshjemmet var et plejehjem i et plan, hvor hver bolig havde adgang til egen lille terrasse. Der var virkelig tale om nytænkning inden for plejehjemsbyggeri, og Provstegaardshjemmet blev flittigt besøgt af gæster fra både ind- og udland, som gerne ville se dette nye, moderne plejehjem.

Særligt festligt blev det da dronning Ingrid besøgte Provstegaardshjemmet den 26. oktober 1974.
I 1978 blev der indviet en større tilbygning med afd. C. Herefter var Provstegaardshjemmet oppe på i alt 73 boliger, og fik det udseende og den indretning som vi har kendt indtil 2008, hvor et nyt tilbygnings- og renoveringsprojekt blev startet.

Byggeprojektet er afsluttet i 2010 og Provstegaardshjemmet har nu 72 store lyse boliger af høj standard kombineret med helt nyindrettede opholdsrum og fællesrum, foruden helt nye spændende haveanlæg.

Provstegaardshjemmet er herefter fremtidssikret som et topmoderne plejehjem med tidssvarende boligløsninger og et tidssvarende arbejdsmiljø.
  Kontakt    
  PROVSTEGAARDSHJEMMET
Elmelundsvej 8
DK-5200 Odense V

Telefon: 63 16 94 65

E-mail: info@provstegaardshjemmet.dk

Forstander: 
Rikke Folmer Mouritzen 

 

 www.psykoterapeut-odense.dk